Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Mine sønner gik på arbejde og vi fandt dem på lighuset«

Dokumentarfilm om demonstranter og oprørere i Syrien går bagom nyhederne, og giver større forståelse for kampen og identifikation end nyhedsmedierne.

Alt det materiale som Obaidah Zytoon har filmet med sine venner, der var med til at gøre oprør i Syrien, rammer lige ind i nerven på konflikterne i Syrien. Derind hvor de levende men desværre også ofte døde mennesker befinder sig. Vi møder en god håndfuld af hendes venner, som hver især er oprørere på deres egen facon og som dermed er i fare for at blive slået ihjel af Assads diktatoriske regime.

»Mine sønner gik på arbejde og kom ikke hjem. Vi fandt dem på lighuset«, siger en mor i filmen, der står tilbage med en sulten flok børnebørn. Bemærkninger som denne, billeder af kæledyr, børn og unge midt i demonstrationer og senere noget der ligner krigszoner og frygtløse modstandere af regimet i kampen mod frihed får en til at forstå, hvad der foregår i Syrien bedre end nok så mange nyhedsflader i tv.

Zytoons modigt indsamlede og desperat vigtige men noget amatøragtige materiale er af den danske instruktør Andreas Dalgaard arrangeret i syv logiske kapitler, udstyret med en voice over og har fået et endeligt udtryk med tekster og fastfrosne billeder, der gør det acceptabelt, at »The War Show – Venner i krig« kan vises i biografen. Jeg var lige ved at sige, at man med så stærkt et grundmateriale kunne vise det med sort skærm. Og sørgebind.

The War Show – Venner i krig,

Premiere: Onsdag 26. oktober på CPH DOX i biografer over hele landet.

Instruktør: Andreas Dalsgaard & Obaidah Zytoon

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.