Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
FILM

Lynzombier i højhastighedstog

Sydkoreansk zombiefilm er et energisk, medrivende og eksotisk indspark i en filmgenre, der er i fare for at blive så populær, at den snart forsvinder igen.

Stillfoto fra »Train to Busan«
Stillfoto fra »Train to Busan«

Nu om dage er publikum i både biografer og TV angiveligt lige så sultne efter zombiefilm, som zombierne er efter menneskekød. Alt i genren kan sælges, men ikke meget af det når de klassiske film af George A. Romero til sokkeholderne med »Night of the Living Dead« og »Dawn of the Dead« som ypperlige film i genren.

»Train to Busan« kører dog frisk og toptunet fra perron med en samling rejsende, der, hurtigere end de aner det, er på flugt fra glubske zombier inde i toget. Selv om zombierne er hyperhurtige, kan de kun angribe noget, de kan se, og de kan f.eks. ikke se i mørke.

Børshandleren med sin lille datter er i centrum i menneskeflokken, der reduceres scene for scene. Far og datters besværlige relation bliver naturligvis ikke lettere situationen taget i betragtning.

Actionscenerne strøs rundhåndet ud, og der er mange små opfindsomme optrin. Selv zombiers opmærksomhed kan afledes med en mobiltelefon. Til gengæld er de to timer for lang tid til en film, der foregår i samme tog. Det er trods alt begrænset, hvor meget den megen løben frem og tilbage kan varieres. Hvorfor finder ingen på at kravle op på taget af toget?

Lidt for tykt melodrama i anden del irriterer også og er lige ved at få en kompakt spændingsoplevelse, der ligner en krydsning af »Cassandra-broen« (1976) og »28 Days Later« (2002), til at gå helt i stå. Spændingen gnasker dog for det meste veloplagt tværs gennem de nævnte forhindringer.

Hvad: Train to Busan.
Hvem: Instruktør: Sang-ho Yeon. Medvirkende: Yoo Gong, Soo-an Kim, Yu-mi Jung.
Hvor: Premiere i København, Aarhus og Kolding.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.