Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Film

»Lego Batman« er fællesskab så det klodser

Jokeren hjælper Batman til en dyb erkendelse i den farverige og charmerende »Lego Batman«.

Fællesskab så det klodser
Fællesskab så det klodser

Det er okay at køre sit eget show, men bedre at gøre noget sammen med andre.

Det er det kernesunde budskab i »Lego Batman«, der er en selvstændig opfølger til det internationale animations-hit »Lego: Et klodset eventyr« fra 2014.

Men denne gang handler det altså om Batman og hans kampe med Jokeren, der har forstået, at de er arvefjender og derfor, paradoksalt nok, har brug for hinanden.

Det er en ganske fin pointe i det efterhånden udtrådte Batman-univers, og den maskerede Bruce Wayne må efterhånden sande, at Jokeren har ret. Erkendelsen rækker endda videre: Han må også indse, at politichef Barbara, hjælper Robin og nestor Alfred er vigtige i hans liv.

Men filmen er nu primært farverig underholdning for børn og fungerer som sådan fint. Er sjov uden og være plat, venlig uden at være kedelig, og så er der også lidt til forældrene i kraft af de mange referencer til superheltefilm i almindelighed og Batman-film i særdeleshed.

Det er ret velgørende. Når man nu alligevel sidder dér i biografmørket i vinterferien.

Hvad: »Lego Batman«
Hvem: Instruktør: Chris McKay. Danske stemmer: Alexandre Willaume, Andrea Elisabeth Rudolph.
Hvor: Premiere i hele landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.