Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
FILM

Intet er over familien

Den tredje animationsfilm i »Grusomme mig«-serien er en veloplagt og inderst inde opbyggelig historie for børn og forældre.

USA er besat af familien. Far, mor og børn er det centrum, hvorom alt andet drejer, og intet synes vigtigere end netop dette: At være del af en solid familie.

Det afspejles også i animationsfilmene, der oftest retter sig mod fremtidens værdibærere, nemlig børnene, og »Grusomme mig 3« er ingen undtagelse.

At familien her består af Gru, der har adopteret sine tre døtre og giftet sig med agenten Lucy, er ikke så vigtigt, altså om den er biologisk, men derimod at de udgør et lille fællesskab af sunde værdier.

Den fortælling foldes ind i en anden om den tidligere kriminelle Gru, der nu jager superskurken Bratt, som var børnestjerne i 1980erne, men efter år uden for rampelyset er vendt tilbage i en ond, grisk og opmærksomhedssøgende voksenudgave.

Kampen mellem Gru og Bratt er filmens dramatiske motor, men det er nu de kuriøse sidehistorier, som gør filmen værd at se. Ikke mindst dem, hvor Minions – der også har deres egen filmserie – er på spil. De her små, uvorne væsener, som har meget svært ved at acceptere, at Gru nu arbejder for og ikke imod loven.

Der er i det hele taget noget befriende ved, at det ikke kun er det renhjertede og opbyggelige, der får plads, men også det grove og det bøllede.

Men det er ikke en amerikansk film for ingenting, så inderst inde har de fleste hjerter af guld, og under sine ukorrektheder er »Grusomme mig 3« en politisk korrekt film. Dog aldrig på måder, som trækker humoren eller underholdningsniveauet ned, og alt er sat i scene med flotte, farvemættede animationer.

Der er ikke sparet på noget, og der er også tænkt på de voksne, der går med børnene ind i biografmørket og kan muntre sig med en stribe hilsener til 1980erne og ikke mindst dens pop. Så det er faktisk let at holde sig vågen. Mens de små sidder og ser op på det kulørte lærred.

Grusomme mig 3. Instruktør: Pierre Coffin. Danske stemmer: Søren Sætter-Lassen, Vicki Berlin. Premiere over hele landet.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.