Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hvis du ikke er med os

Syvende afsnit af »Bedrag« blev endnu en handlingsmæssig mellemstation, som dog også rummede visdom fra storbyens gader om at være født med en guldske i røven.

Claudia (Natalie Madueño) i ugens dilemma i »Bedrag«. Foto: DR/Christian Geisnæs
Claudia (Natalie Madueño) i ugens dilemma i »Bedrag«. Foto: DR/Christian Geisnæs

Det er ikke let at være Nicky, hvis ædle, men kriminelle ambitioner om at skaffe penge til sin lille familie har udartet sig ganske voldsomt i løbet af DRs dramaserie »Bedrag«.

Hans beskidte, lille nebengeschæft af en baggårdsafpresning endte i sidste afsnit med et regulært gadeskyderi, og nu ligger Nickys revisor og forbløder i baglokalet på autoværkstedet.

Nicky tilkalder sin kæreste, der er SOSU-assistent, men et skudsår er lovligt meget at gå i krig med.

Heldigvis kender kammeraten Bimse en korrupt læge, der gerne ordner den slags for 25.000 kroner. Forinden er kæresten/SOSU-assistenten forståeligt nok blevet mopset på Nicky, der stik mod sit tavse gemyt må forsvare sig med en længere monolog.

Af den kan man blandt andet udlede, at Nicky formentlig har en slags ADHD, for som han siger: »Jeg kan ikke sidde stille i fem minutter – for det kan jeg bare ikke!«

Dermed fastholder »Bedrag« DRs tommelfingerregel for fiktion, der handler om, at fattige kriminelle dybest set ikke har ansvaret for deres egne handlinger, mens de rige svindlere bare er onde og grådige.

Nicky blander i sin iver sine metaforer sammen, da han skal udtrykke sin visdom fra livet på storbyens gader: »Hvis du ikke er født med en guldske i røven, er eneste alternativ at ta’, hvad du har brug for!«

Synkende skude

Nicky prøver selvfølgelig at holde på kæresten, og ovre hos Energreen har vi, i pagt med »Bedrag«s fortløbende parallelfortælling, nøjagtig den samme situation. Direktør Sander fortæller chefjurist Claudia, at hun ikke bare kan forlade den synkende skude, for hun har jo aldrig stillet de spørgsmål ved kontrakterne, som andre jurister ville have stillet.

Og hun har også taget velvilligt imod sine judaspenge, undskyld, sin bonus og aktiegave.

Interessant nok holder serien stadig Sander et skridt fra det uetiske morads, idet det fortsat ikke er helt klart, om det er ham, der giver grønt lys til den lyssky svenskers voldshandlinger.

Ligesom Nicky får Sander lov til at ransage sin egen moral over for Claudia, og han kommer næsten til at lyde som en angrende Godfather.

»Det har været for sindssygt, og jeg mistede kontrollen, men Energreen skal være en ordentlig virksomhed,« siger Sander, der beder Claudia om en frist på tre måneder til at bringe sagerne i orden.

Han får kun en enkelt måned, og midt i episoden ser det ud, som om Claudia atter sidder med esserne i magtspillet mellem hende og Sander.

Fermt holdes alle muligheder åbne for forviklinger og konfrontationer, men handlingsmæssigt er afsnittet en mellemstation.

 

 

Hvad: »Bedrag« Afsnit syv.

Hvem: Instrueret af Per Fly, manuskript af Jeppe Gjervig Gram. DR søndag kl 20.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.