Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Historien om en vanvittig drøm

I 1619 drog eventyreren Jens Munk nordpå for at finde Nordvest-passagen til Kina, men endte i Hudsonbugten.
I 1619 drog eventyreren Jens Munk nordpå for at finde Nordvest-passagen til Kina, men endte i Hudsonbugten.

»Jens Munk – Nordvestekspeditionen« er historien om en stor drøm, der bliver til et mareridt, da eventyreren Jens Munk i 1619 drager nordpå for at finde Nordvest-passagen til Kina, men i stedet strander i Hudsonbugten, hvor skørbug og kulde tager livet af hans besætning én efter én. En umenneskelig – og overmenneskelig – historie, der i Ole Japps ambitiøse egen-produktion faktisk står levende for os.

Selv om dialogen kunne have trængt til en gevaldig opstrammer. Og selv om den visuelle side kunne have trængt til et støttetilskud på nogle millioner, så vi kunne have undværet de ofte alt for skarpe eller alt for slørede overgange, der skal skjule, når baggrundene er sat ind i efterarbejdet. Men lidt for ofte giver filmen et ufortjent amatør-skær. Alligevel må man tage hatten af for projektet, der – med hjemmestudie i en baghave i Lystrup, hvor skibet blev bygget op i næsten full size og 8.000 kg salt som den evigt fygende sne – faktisk overbeviser som historisk dokument.

Hvad: »Jens Munk – Nodvestekspeditionen«. Hvem: Instruktør Ole Japp. Medvirkende: Ole Japp, Brian Patterson m.fl. Hvor: Premiere i Øst for Paradis i Århus og Vester Vov Vov i København.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.