Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
FILM

Hånden på vuggen

En fremmed banker på og livet ændrer sig for altid i en japansk kernefamilie.

Stillfoto fra Harmonium
Stillfoto fra Harmonium

Japanske Koji Fukada er længe ved at sætte sig mellem to stole med »Harmonium«, der forsøger at være både familiekrønike og thriller. Begge dele er lidt ferske i løden til at begynde med, men hen ad vejen får familien farve i kinderne og thrilleren puls.

Et umage par med en lille pige – han er stålhåndværker og hun går hjemme – lader en af mandens venner bo hos dem og arbejde på værkstedet, selv om han virker underlig og kejtet. Han har tilsyneladende været i fængsel, men er en ven af manden i huset. Stort mere siges ikke. Da den fremmede og konen mærker en elektricitet mellem sig, forvandler det dobbeltdiskrete fortællespor sig til noget lidt mere fyrigt, der dog først for alvor folder sig ud i filmens afslutning.

For at svinge i takt med »Harmonium« skal man have en særinteresse for japansk kultur og mentalitet samt fortællinger, der i lang tid kan være blege og mystiske, inden de folder sig ud. Uden faldskærm viser det sig.

Hvad: Harmonium.
Hvem: Instruktør: Koji Fukada. Medvirkende: Tadanobu Asano, Kanji Furutachi, Mariko Tsutsui.
Hvor: Premiere i Cinemateket i København.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.