Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Film

Græsk feel-bad film

Den græske film "Suntan" er ikke ligefrem en reklame for turistlandet Grækenland. Faktisk får man lyst til at blive hjemme i det danske regnvejr efter at have set den.

billeder fra filmen Suntan
billeder fra filmen Suntan

Mens hovedaktørerne i den såkaldte græske Weird Wave, Yorgos Lanthimos og Athina Rachel Tsangari laver syrede film med den økonomiske krise som mere eller mindre styrende baggrundstæppe, er Argyris Papadimitropoulos’ »Suntan« en film blottet for ydre krise – men også blottet for positive følelser for Grækenland som turistnation og for menneskeheden som sådan.

Den både tunge og tungsindige 42-årige læge Kostis flytter til øen Antiparos midt om vinteren, hvor øen ligger i dvale. Da sommeren kommer, går den til gengæld amok i unge, festglade turister i hobetal. Kostis falder pladask for en ubekymret (og ekstremt irriterende) 21-årige græsk gudinde, Anna, og begynder at hænge ud med hende og hendes venner, tilsyneladende uden af opfatte, at de gør tykt grin med ham. Før det er for sent.

Der er ikke meget at smile af i »Suntan«, der er et – desværre lettere endimensionelt – studie i seksuel besættelse og menneskelige deroute. Ungdommen som tilstand, fysisk og moralsk, repræsenteret af Annas næsten konstant (halv)nøgne bronzeglatte hud og ditto ligegyldighed overfor andres følelser, sættes i skarp kontrast af Kostis’ blege, laskede, behårede krop og udtalte panik før lukketid. Ingen vinder – man må kigge langt efter et sympatisk menneske. Desværre, for de usympatiske karakterers foragt for andre mennesker og mangel på realitetssans gør det svært for alvor at holde interesse og engagement fanget.

»Suntan«

Instruktør: Argyris Papadimitropoulos. Medvirkende: Efthymis Papadimitriou, Elli Triggou

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.