Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Film

Gennemført tomgangsvold

Man må give »Hardcore«, at den er gennemført i sin visuelle stil, men den giver også begrebet »overkill« en helt ny betydning.

Gang i den i »Hardcore«. Foto: PR
Gang i den i »Hardcore«. Foto: PR

Russiske Ilya Naishullers actionpakkede »Hardcore« er fortalt udelukkende gennem hovedpersonen Henrys perspektiv: Vi ser kun, hvad han ser, ved kun, hvad han ved – og det er ikke meget.

Han vågner i et laboratorium højt over jorden, tilsyneladende genoplivet med kunstige robotdele med et obskurt formål, der hverken står ham eller os klart. Men pyt med logikken. »Hardcore« handler om effekt, om action og om ultravoldelige likvideringer.

At træde ind i filmens rå univers er som at overgive sig til et first-shooter-computerspil, vel at mærke et ikke særligt velskrevet spil, hvor man aldrig selv har mulighed for at trykke på aftrækkeren. Og hvad er så det sjove ved det?

Man må give »Hardcore«, at den er gennemført i sin visuelle stil, men den giver også begrebet »overkill« en helt ny betydning.

Ikke bare på grund af det helt ekstreme antal voldelige dødsfald i filmen.

Men også fordi det i sidste ende er svært ikke at blive temmeligt træt af den evige gentagelse i historien, der starter originalt, men ender med at gå i gabende kedsommelig tomgang, låst fast i sin egen ultravoldelige, men også begrænsende gimmick.

Hvad: »Hardcore«.

Hvem: Instruktør: Ilya Naishuller. Medvirkende: Sharlto Copley, Haley Bennett.

Hvor: Premiere over hele landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.