Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Feel good med de udstødte

En fin, stille og langsom japaner.

Tre stille eksistenser under kirsebærtræerne kigger efter månen over kirsebærtræerne.
Tre stille eksistenser under kirsebærtræerne kigger efter månen over kirsebærtræerne.

Film. Naomi Kawases film er en fin, stille og langsom feel good-film om tre stille eksistenser, der får en opblomstring. Sentaro er en lidt forknyt mand, der sælger doryaki-kager med sødt bønnefyld. Det går ikke så godt, men så en dag dukker en ældre dame op. Han afviser hende, da hun søger job som medhjælper i butikken, men det viser sig, at hun laver guddommeligt bønefyld. »Jeg lytter til de historier, bønnerne fortæller,« siger hun.

En mut ung pige i klassisk japansk skole­uniform følger med fra sidelinjen, og efter de indledende høflighedsfraser, som der er mange af i Japan, folder dramaet sig lidt mere ud, og vi lærer personerne bedre at kende. Vi fornemmer, at de tre er i byen ved hjælp af lyden af trafikken, men det meste af filmen foregår i den lille butik.

»Månen over kirsebærtræerne« kan både tilfredsstille publikum i Biografklub Danmark og dem, der elsker smalle film. Men formentlig alle, hvis ellers de turde bruge 100 kr. på at gå ind og se en japansk film i biografen.

Hvad: »Månen over kirsebærtræerne«.

Hvem: Instruktør: Naomi Kawase. Medvirkende: Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida.

Hvor: Premiere over hele landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.