Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Film

Et nyt og fantastisk jungleeventyr

12-årige Neel Sethi er et fund som Mowgli, men det er synd, at »Junglebogen« ikke har fået danske stemmer.

Mowgli og Bagheera (med Ben Kingsleys stemme) i »Junglebogen«. Foto: PR
Mowgli og Bagheera (med Ben Kingsleys stemme) i »Junglebogen«. Foto: PR

Jon Favreaus med spænding ventede live-action version af »Junglebogen« er blevet et både eventyrligt, dramatisk og visuelt fantastisk flot eventyr om at finde sin identitet – og passe på naturen og hinanden.

Favreau og resten af holdet trækker både på Rudyard Kiplings originale dramatiske historier fra 1894 og på Disneys noget mere muntre og familievenlige animationsversion fra 1967, blandt andet ved at inkludere et par af de mest klassiske sange.

Blandingen fungerer overraskende godt.

Det klæder historien om den forældreløse lille dreng Mowgli, der vokser op i junglen blandt dyrene, at den virkelig får lov til at handle om liv og død og om de farer, som junglen gemmer bag sin grønløvede skønhed.

12-årige Neel Sethi er et fund som Mowgli og spiller som eneste skuespiller imponerende godt op til de animerede dyr, der aldrig forekommer kunstige i sammenhængen.

Men det hjælper selvfølgelig også gevaldigt, at stemmerne bliver leveret af et drømmehold af skuespillere med Ben Kingsley, Bill Murray og Idris Elba i spidsen.

Dog er det synd, at filmen ikke kommer i en version med danske stemmer, så de lidt yngre kunne være med.

Hvad: »Junglebogen«.

Hvem: Instruktør Jon Favreau. Medvirkende: Neel Sethi. Stemmer: Ben Kingsley, Bill Murray.

Hvor: Premiere over hele landet – vises kun i originalversion med undertekster.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.