Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
TV-serie

Enkehævn på TV 3 er blød krimi-mellemvare

»Black Widows« på TV 3 er en hæderlig serie, der både vil være spændingsserie og underfundig krimikomedie. Se den, eller lad være.

Johanne (Synnøve Macody Lund), Rebecka (Cecilia Fors) og Kira (Beate Bille) har et problem. Foto: TV3
Johanne (Synnøve Macody Lund), Rebecka (Cecilia Fors) og Kira (Beate Bille) har et problem. Foto: TV3

Det starter med et brag. Med en stor eksplosion ude på søen, da en motorbåd med tre mænd i deres bedste alder om bord ryger i luften. Inde ved det stilfulde designersommerhus står deres tre modelsmukke koner og ser på.

En dansk (Beate Bille), en svensk (Cecilia Fors) og en norsk Synnøve Macody Lund).

Og vi ved fra første færd i TV 3s nye fællesskandinaviske TV-krimi med den engelsksprogede titel »Black Widows«, at det er kvinderne, der har orkestreret det hele.

De er godt trætte af deres mænd – en af herrerne slår, en anden er på stoffer, og den tredje er der tilsyneladende også noget i vejen med.

Nu har de tre hævnende engle altså taget sagen i egen hånd og gjort kort proces. Og godt det samme, kan vi forstå, for mændene, der arbejdede i samme firma, havde gang i lyssky affærer, der involverede en sportstaske med en mio. euro.

»Hvornår tror du, vi er home safe?« spørger svenske Rebecka sin norske veninde Johanne en stille stund i sofaen, da vi er et pænt stykke inde i handlingen.

»Aldrig,« lyder svaret.

Og det er naturligvis det, »Black Widows« kommer til at handle om.

Hvordan klarer de tre selvtægtsheltinder sig med politiets opmærksomhed fra den ene kant, lyssky og svært ubehagelige forbryderes fra den anden?

Bare lyt til musikken

Serien kom rimeligt fra start, uden at det på nogen måde kan siges at være ophidsende. Danske Anne-Marie Olesen har skrevet manuskriptet på baggrund af en række klichéer og en populær finsk TV-serie for nu at gøre den nordiske kompot komplet.

»Black Widows« vil gerne være en lækkert filmet, stilfuld krimi med smukke skandinaviske landskaber og indbydende boligindretning, men også en godmodig, skæv komedie i hælene på serier som »Fargo«.

Bare lyt til musikken: Snart intimiderende, snart muntert skælmsk. Og foruden de tre svale, men glade enker i centrum er den befolket af et lettere excentrisk rollegalleri anført af den svenske stjerneskuespiller Peter Stormare, som i øvrigt var med i netop »Fargo«.

Han spiller en svensk polis, der står i spidsen for godmodige sproglige drillerier, da hans underspillede, nørdede norske kollega (Kyrre Hellum) indfinder sig på stationen.

Jo, også TV 3 satser på dramatikken, og seerne er jo efterhånden vænnet til interskandinavisk politisamarbejde fra den dansk-svenske successerie »Broen«. En sådan en er der endda også med i billedet. Dog denne gang på grænsen mellem Norge og Sverige.

Grænsesøgende kan man dog ikke kalde serien, der virker som en professionelt håndteret skandinavisk krimiproduktion, man kan se eller lade være.

Guderne skal vide, at der er nok af andre serier at vælge mellem for tiden.

Hvad: »Black Widows«.

Hvor: TV 3, torsdag kl. 21.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.