Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Film

En lille, men seksstjernet dokumentar om en stor musiker

Rasmus Dinesen får alle følelser frem i sin dokumentar om den afdøde jazzmusiker Hugo Rasmussen.

Hugo Rasmussen, der var kendt og elsket i jazzkredse, døde af kræft i august sidste år, 74 år gammel. Foto: Jeppe Vejlø
Hugo Rasmussen, der var kendt og elsket i jazzkredse, døde af kræft i august sidste år, 74 år gammel. Foto: Jeppe Vejlø

I løbet af den lillebitte time, den varer, havde jeg usigeligt stor fornøjelse af portrætfilmen »Hugo på bas«. Hugo – Hugo Rasmussen – var ham den tilbagelænede med bøllehatten og vikingeskægget, der spillede bas i et par menneskealdre.

Han døde af kræft i august sidste år i en alder af 74 år, og årets Copenhagens Jazz Festival er således den første uden ham på indtil flere scener. Men inden han døde, lukkede han instruktøren Rasmus Dinesen ind i sin verden, så hele befolkningen kunne se ind i pladesamlingen, laboratoriet og sygesengen.

Hugo Rasmussens talent og generøsitet er til at blive glad i låget af i første del af filmen, og derfor fælder man en tåre, da han pludselig skal herfra. Måske kan man indvende, at mere arkivmateriale havde givet en længere film.

Men det virker nu alligevel fremragende, som Rasmus Dinesen gør det ved først at gå efter hjernen, derefter hjertet og maven – og efterlade os meget sultne efter mere – meget kede af det over, at Hugo Rasmussen ikke er mere.

Hvad: »Hugo på bas«.

Hvem: Instruktør: Rasmus Dinesen. Medvirkende: Hugo Rasmussen.

Hvor: Premiere i blandt andre Grand og Vester Vov Vov i København.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.