Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Børnefilm

En kattens fin film

Første film i det nye tiltag Rabalderbio, en serie af kvalitetsanimation til børn, er den Oscarnominerede »En kat i Paris«. Og hvis det er film af den kaliber, vi kan vente os i fremtiden, er der grund til at klappe i poterne.

Hvor er det herligt, at der stadig laves skønne animationsfilm til børn, der forlader sig på udtryksfulde tegninger og en god historie frem for hurtige vittigheder og buldrende 3D-effekter!

I en på samme tid ekspressiv, blød og poetisk tegnestil fortæller franske Jean-Loup Felicioli og Alain Gagnol i »En kat en i Paris« historien om katten Dino, der lever lidt af et dobbeltliv.

Om dagen bor han hos pigen Zoe, der ikke har talt, siden hendes far blev myrdet af en grum forbryder. Om natten arbejder han sammen med listetyven Nico, der klatrer over byens tage for at lette uskyldige borgere for deres værdigenstande. Da Zoe en dag følger efter Dino for at finde ud af, hvor han er om natten, opdager hun sin fars morder og bliver taget til fange. Nu er Dino og Nico de eneste, der kan redde hende – hvis altså ikke de bliver fanget først af Zoes mor, der er politibetjent og i hælene på tyven.

Det er en spændende historie – alvorlig nok til faktisk at handle om noget, men samtidig ikke mere farlig, end at også de mindre kan se med. For selv om det indimellem ser sort ud, så er der gode chancer for, at de gode sejrer til sidst – ved hjælp af en god portion kærlighed; mellem mor og datter og datter og kat. Opfindsomheden er stor, ikke mindst i en smukt koreograferet flugtscene over byens tage, hvor man kan konkludere, at Nico må være lidt af en parkour-mester, så smidigt som han kaster sig fra kant til kant.

Jean-Loup Felicioli og Alain Gagnol tegner Paris som et eventyr, man har lyst til at gå på opdagelse i med øjnene. Ikke siden Disneys »Aristocats« har byen været portrætteret så smukt og med så meget magi og glimt i øjet. Den romantiske noir-stemning i filmen hjælpes på vej af et stemningsmættet og jazzet soundtrack.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.