Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Film:

Drengen der levede af blå regnorme

Pubertet, havets mysterium og og et monokønnet samfund er elementer i Lucille Hadzihalilovic’ surrealistiske bio-gyser »Evolution«.

»Evolution« har mange underskønne, men også foruroligende billeder. Foto: PR
»Evolution« har mange underskønne, men også foruroligende billeder. Foto: PR

Tiårige Nicolas bor på en forblæst ø, der tilsyneladende udelukkende bebos af kvinder og unge drenge som han selv. Moderen har matte, sorte øjne uden bryn og fodrer ham med en diæt, der består af blå, mosede regnorme. Det er ikke uhyggeligt i bøh!-mæssig forstand, men det er creepy, særligt da Nicolas bliver indlagt på et nedslidt hospital, hvor han udsættes for uforklarlige operationer.

Historien fortælles gennem Nicolas øjne, så vi skal selv samle stumperne af historien i Lucille Hadzihalilovic’ surrealistiske gyser »Evolution«, der anslår et hav af temaer såsom pubertet, oceanernes rolle i evolutionen og muligheden for et monokønnet samfund.

Der er mange foruroligende, men også underskønne billeder, for eksempel af undervandsflora. Tænk på en kombination af den danske maler Michael Kviums psykiske vanskabninger og instruktøren David Cronenbergs forkærlighed for kropslige transformationer – så er man ret tæt på at vide, om det falder i ens smag.

Hvad: Evolution. Hvem: Af Lucille Hadzihalilovic. Hvor: Flere biografer landet over, heriblandt Gloria, Vester Vov Vov, Valby Kino, Ishøj Bio.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.