Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Film:

Det var satans!

»Nattens dæmoner 2« består af ophobet uhygge og præcist eksekverede chok.

»Nattens dæmoner 2« har svært ved at variere sine chok, men er alligevel værd at se. Foto: PR
»Nattens dæmoner 2« har svært ved at variere sine chok, men er alligevel værd at se. Foto: PR

»Baseret på en sand historie« er en underligt vag formulering. For hvad betyder »baseret« egentlig, og hvad er det lige ved den fortalte historie, der er »sand«?

Spørgsmålene melder sig under »Nattens dæmoner 2«, der lig forgængeren følger to efterforskere i det paranormale, Ed og Lorraine Warren, der i virkelighedens verden vandt berømmelse for deres kamp mod det, de mente var dæmoner.

I 2eren er Warren-parret rejst til 1970ernes grimede London for at undersøge et hus. Her er møblerne begyndt at bevæge sig, legetøj leger af sig selv, og ondt bliver værre, da en af familiens døtre besættes af en tidligere beboer. Han er dog kun et redskab for noget langt værre, nemlig en ond ånd, ja, en renlivet dæmon.

Filmen er, som det turde fremgå, en ganske konventionel gyser og benytter flittigt genrens grundgreb: Frygt ophobes gennem falske alarmer og antydninger, og det endelige chok, den adrenalinbrusende forløsning, kommer først en tand senere, end tilskueren forventer.

Men selv om chokkene virker, og der er hilsener til alle tiders største uddrivelsesfilm, »Eksorcisten«, har »Nattens dæmoner 2« svært ved at variere sine chok, ligesom slutningen fremstår flad i forhold til de forventninger, der er opbygget over de to forudgående timer.

Den er dog alligevel værd at se. Ikke mindst for sine overlegne kamerature, som tvinger seerens blik med omkring hjørner, op ad trapper og ned i kældre. Mod pludselige nærbilleder og alt det, vi både vil og ikke vil se.

Hvad: Nattens dæmoner 2. Hvem: Instruktør James Wan. Medvirkende: Vera Farmiga, Patrick Wilson. Hvor: Premiere over hele landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.