Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Det kommer om natten

Gysene i »It Comes at Night« rejser spørgsmålet om, hvor grænsen mellem det menneskelige og umenneskelige går.

»It Comes at Night« hører til den type horror, der ikke har kostet det store og udspiller sig på et nøje afgrænset område.
»It Comes at Night« hører til den type horror, der ikke har kostet det store og udspiller sig på et nøje afgrænset område.

Rygtet er løbet i forvejen: Den amerikanske »It Comes at Night« skal være forrygende og stærkt foruroligende horror.

Den slags findes der ikke så meget af, så den danske premiere er imødeset med spænding. Og filmen er bestemt foruroligende sine steder, men altså ikke – desværre – forrygende.

Historien er henlagt til en skov, hvor en familie har forskanset sig i en hytte. Udenfor huserer en ukendt trussel, nogen eller noget, der angriber mennesker med kopperlignende infektioner. Familien har klaret sig med strenge rutiner, men de brydes, da en anden familie lukkes ind i hytten. Om smitten stadig kun er uden for, bliver spørgsmålet, som driver særligt faren ud i såvel frygtelige som sørgelige situtationer.

»It Comes at Night« hører til den type horror, der ikke har kostet det store og udspiller sig på et nøje afgrænset område. Gysets kammerspil, kunne de kaldes, og her varieres den samme situation igen og igen, og det gør Trey Edward Shults, der har instrueret og skrevet manuskript, med stor opfindsomhed.

At følge hændelserne i den mørke hytte er indimellem nerveflænsende, men det afgrundsdybe sug savnes, ligesom slutningen fremstår lovlig abrupt. Filmens indre logik og psykologi holder dog, og der rejser sig gradvist en interessant pointe om, at beskyttelsen af de nærmeste kan gøre én selv til alt det, man frygter mest.

It Comes at Night. Instruktør: Trey Edward Shults. Medvirkende: Joel Edgerton, Christopher Abbott. Premiere over hele landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.