Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
FILM

De sidste dage i Det hvide hus

Ny film om John F. Kennedys kone, Jackie, kommer aldrig for alvor ind bag facaden, selv tidsbilledet er korrekt, og tøjet er 1960’er chic.

Nathalie Portman som førstedamen Jacqueline Kennedy i »Jackie«. Foto: PR
Nathalie Portman som førstedamen Jacqueline Kennedy i »Jackie«. Foto: PR

Michelle Obama har i den grad fascineret som amerikansk førstedame. Vi skal helt tilbage til Jacqueline Kennedy, før man så noget lignende. Det var »Jackie«, der sad ved siden af sin mand, præsidenten John F. Kennedy, da han blev dræbt i Dallas Texas i 1963. Vi dumper ind i hendes liv i tiden efter, hvor hun har besøg af en journalist, som hun gerne vil rette nogle misforståelser med. Samtidig rekonstrueres turen gennem Dallas, og en dokumentarfilm fra CBS, hvor Jackie (spillet af Natalie Portman) viser rundt i Det hvide hus, er også forsøgt genskabt.

Pablo Larrain tager for forsigtigt på førstedamen til, at interessen for hende – på trods af et godt udgangspunkt – kan holde til en spillefilm på syv kvarter. Jeg ville hellere læse en grundig magasinartikel eller se en kortere dokumentarfilm, hvis Jackie Kennedy absolut skal på programmet.

Faktisk er jeg ikke sikker på, at der er materiale i hende til en hel film. I »Jackie« får vi ikke meget mere end almindeligheder som betragtninger om, hvorvidt præsidenten skal have et begravelsesoptog, eller om hans enke skal vise sig i TV eller ej. Det er »Billed-Blad og Faxe Fad«, som Dan Turéll i sin tid sang om noget helt andet, og det er mig en stor gåde, at filmen er nævnt i prissammenhæng i USA.

Hvad: »Jackie«
Hvem: Instruktør: Pablo Larrain. Medvirkende: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Caspar Phillipson.
Hvor: Premiere over hele landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.