Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Film

De gode mod de onde

»Zambezia« er en ganske sød og meget farvestrålende fortælling om at finde sit sande jeg. Men det er ikke verdens mest originale historie.

»Zambezia« ikke alene foregår i Afrika, den er også lavet i Afrika, nærmere betegnet Sydafrika, og det er altid interessant i sig selv, når andre lande tager kampen op mod Hollywoods dominans på animationsområdet.

Filmen er dog lavet på et relativt lille budget, og det skinner desværre igennem i animationen. Den fremstår underligt flad trods imponerende flyveture over kløfter og vandfald i det smukke afrikanske landskab. Tænk at man ligefrem skulle tage sig selv i at savne 3D!

Historien er en klassisk dannelsesrejse. Falken Kai bor helt alene med sin far i et øde hjørne af Afrika. Kais mor er død under omstændigheder, som de ikke snakker om, og Kai har aldrig været mere end få hundrede meter fra reden. Men en dag nødlander en stork på vej mod det forjættede land Zambezia, fuglebyen, hvor alle flyvende væsener er lige, og hvor de tapre tordenfugle sørger for orden og sikkerhed.

Kai beslutter sig for at forlade sin far og drage mod Zambezia, der viser sig at have stærkt brug for hjælp mod den grumme leguan Budzo.

Det er den klassiske historie om de gode mod de onde og om at lære, at ene nok gør stærk, men sammen er vi altid stærkere.

Små ben, men store hjerter.

Historien fungerer fint i den mere alvorlige del, ikke mindst i kampen mod Budzo, der er en formidabel skurk: Kæmpestor, ædende ond og en effektiv kontrast til de små fugle med de skrøbelige ben, men store hjerter. Desværre virker det som om, at filmens debuterende instruktør, Wayne Thornley, er klar over, at det ikke er verdens mest originale historie, han er ude i – den er mildest talt set før, også i bedre inkarnationer. Derfor har han pakket filmen med den ene skøre og skæve karakter efter den anden, der udfører en række visuelle gags, der for størstedelens vedkommende falder fladt på halefjerene.

Det myldrer med animerede børnefilm i biograferne for tiden, og hvis der skal være plads til dem alle, kræver det, at de ikke alene har noget på hjerte. De skal også indimellem tilføje noget nyt og ikke bare tilbyde mere af det samme i ny fjerdragt. Som »Zambezia«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.