Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
BERLINGSKE I CANNES

Dansk instruktør rørt over flot modtagelse i Cannes

Den danske »The Salvation«-instruktør fik besked af Mads Mikkelsen om at nyde klapsalverne der fulgte verdenspremieren på »The Salvation« i Cannes.

Nanna Øland Fabricius også kaldet Oh Land, skuespiller Toke Lars Bjarke, Mads Mikkelsen, Eva Green og instruktøren Kristian Levring,  og  ankommer til gallascreeningen af "The Salvation" i Cannes: Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER
Nanna Øland Fabricius også kaldet Oh Land, skuespiller Toke Lars Bjarke, Mads Mikkelsen, Eva Green og instruktøren Kristian Levring,  og  ankommer til gallascreeningen af "The Salvation" i Cannes: Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

For den danske filminstruktør Kristian Levring, var det flere års arbejde, der blev sat punktum for, da rulleteksterne på hans film »The Salvation« løb over lærredet i Cannes-festivalens gallasal. Klapsalven var intens og langvarig, og i takt med at den blev ved, kunne instruktøren også selv mærke sine følelser komme i bevægelse.

»Ja da. Til sidst var jeg jo næsten rørt over den entusiasme. Og jeg tror også de andre, Jeffrey og Mads, havde det på samme måde,« siger en glad Kristian Levring med henvisning til Jeffrey Dean Morgan og Mads Mikkelsen, der henholdsvis spiller filmens skurk og helt.

Ved siden af instruktøren stod Mads Mikkelsen, der skyndte sig at stikke ham en stilfærdig regibemærkning, da klapsalverne brød ud.

»Han sagde: »Bliv nu stående og nyd det. Det er ikke ret tit, man får lov at opleve det«. Og det var godt, han sagde det, for jeg ville jo nok selv have en tendens til at skynde mig ud i den situation,« siger Kristian Levring.

Da Berlingske taler med instruktøren, har han endnu ikke nået at læse de første anmeldelser fra de førende filmbranche-blade, der løbende dækker festivalen, men har kun fået refereret, at de er positive.

Både The Hollywood Reporter og Variety er enige om, at det er lykkedes Levring at give den moderne western et »nordisk særpræg«, og fremhæver både filmens mange referencer til genrens mestre og dens egen mørke atmosfære, ligesom filmfotografen J.P Scholossers smukke kameraarbejde fremhæves sammen med Windings subtile westernagtige underlægningsmusik.

Også de danske anmeldere var galde: Fra Berlingskes anmelder Jesper Eising, der roser filmens skønhed og »Levrings næsten hypervirkelige gengivelse af den amerikanske frontier«.

I Politiken skriver Kim Skotte: »Det er sin sag at få kliche-klaveret til at spille så stemt, som det sker i »The Salvation«,« men mener også de mange referencer er filmens svaghed:

»Bagsiden er, at de spæde tiltag til at fortælle en original historie og skabe figurer med en smule dybde bliver ved tiltagene,« skriver Politikens anmelder.

Ved siden af filmens kunstneriske kvaliteter, vurderer de amerikanske brancheblade også en films kommercielle muligheder, og her er de mere usikre, idet de mener, at dens position midt mellem det kommercielle og det kunstneriske kan gøre den svær at markedsføre. Den side af sagen er dog ikke Kristian Levrings anliggende, siger han.

»Men jeg kan dog notere mig, at Peter går rundt og stråler som en lille sol, så det kan ikke være helt galt,« siger Kristian Levring med henvisning til de distributionsaftaler som Zentropa-direktøren Peter Aalbæk Jensen i skrivende stund er ved at indgå på Cannes Festivalens filmmarked.

I Danmark kan man se filmen i biograferne fra 22. maj.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.