Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Film

Atten år og aldrig kysset

"Alt eller intet" er målrettet længselsfulde teenagepiger, der vil sukke over romantikken, uden at rynke på panden over clichétunge replikker og en temmeligt utroværdig præmis.

Amandle Stenberg og Nick Robinson som de unge elskende i "Alt eller intet"
Amandle Stenberg og Nick Robinson som de unge elskende i "Alt eller intet"

Young Adult-litteraturen, eller på mere mundret dansk bøger rettet mod teenagere, er blevet en profitabel genre med fantasy-fortællingen som »The Hunger Games« og »Twilight« som bannerførere.

En undergenre er fortællinger om alvorligt syge teenagere, der møder en første – og måske sidste – stor kærlighed på trods af de forhindringer sygdommen opstiller. Bare tænk på John Greens monsterhit »En flænge i himlen«. Stella Meghies »Alt eller intet« er baseret på Nicola Yoons debutroman »Everything, Everything«, der også er blevet en bestseller i USA.

Denne gang er sygdommen lidt mere speciel end kræftsygdommen i »En flænge i himlen«. Maddie lider af en immun-defekt der gør, at stort set alle ydre bakteriepåvirkninger kan slå hende ihjel. Heldigvis er hendes mor læge, og passer hende sammen med en sygeplejerske i deres hjem, der er hermetisk forseglet som rumskibet i en sci-fi-film. Maddie, der efterhånden er blevet 18 år, har aldrig været uden for huset, har ingen venner og bruger dagen e på at tegne, læse og følge arkitekturklasser på internettet. Men så flytter en ny familie ind i nabohuset – inklusive søde Olly, der hurtigt får øje på Maddie gennem glasruderne. Og snart også får hendes telefon til at gløde med en forelsket sms-udveksling. Men kan kærligheden ånde med glas imellem? Og er Maddie klar til at vove alt for et kys fra Ollie?

»Alt eller intet« dykker lige ned i de allermest romantiske teenage-pige-forestillinger om den uskyldige prinsesse i elfenbens- (eller i dette tilfælde glas-) tårnet, der bare venter på at blive reddet af en lækker prins og gjort knap så uskyldig. Der er en vældig sødme over de mange sms’er ( hvoraf en del, for at det ikke skal blive alt for kedeligt på film, er blevet lavet om til fantasi-scener, der foregår i Maddies arkitktur-modeller), ligesom Stella Meghie fanger teenage-følelsen af længsel, når alt det man drømmer om på samme tid føles så tæt på, at man næsten kan røre og så uendeligt uopnåeligt langt væk.

De to unge skuespillere, Amandla Stenberg og Nick Robinson, er både søde, charmerende og har en fin indbyrdes kemi. De gør, hvad de kan med et manuskript, der lider under nogle lidt for firkantede og ofte klichétunge replikker, og af en historie, der konstant balancerer på kanten af det troværdige. Og til slut ender med at falde helt og aldeles i afgrunden.

»Alt eller intet«

Instruktør Stella Meghie. Medvirkende: Amandla Stenberg og Nick Robinson

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.