Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Anmeldelse

50-års-gensyn med Beatles på film

Mange af de små spurter af deadpan humor fra den fire Beatles-medlemmer fungerer stadig fint nu, 50 år efter biografpremieren, mens en del af de mere kække replikker falder tungt.

Paul, George, Ringo og Johan i rollerne som noget, der kommer tæt på dem selv. Foto: PR
Paul, George, Ringo og Johan i rollerne som noget, der kommer tæt på dem selv. Foto: PR

Den første film med The Beatles, »A Hard Days Night«, instrueret af Richard Lester, blev lavet for at holde gang i det amerikanske marked, hvor bandet lige var brudt igennem i The Ed Sullivan Show.

Manuskriptforfatteren, Alun Owen tilbragte et par dage med bandet og tog udgangspunkt i John, Paul, George og Ringos forskellige karakteregenskaber, og filmen blev et underholdende, tegneserieagtigt bud på, hvordan det var at være med i et band, som for alvor var ved at få massernes bevågenhed.

Mange af de små spurter af deadpan humor fungerer stadig fint nu, 50 år efter biografpremieren, mens en del af de mere kække replikker falder tungt. Alt i alt er der dog tale om en film, der er meget bedre end de fleste andre, hvor pop- og rockmusikere spiller hovedroller.

Når Beatles optræder med deres syv sange, er filmen bedst. Når det gælder skuespillerevnerne, trækker Ringo Starr det længste strå.

Han kan rent faktisk spille andet end musik, hvorimod John Lennon bliver irriterende fjoget i sine forsøg på at være morsom. Paul og George navigerer elskværdigt mellem de to yderpunkter.

Hvad: »A Hard Day’s Night«.

Hvem: Instruktør: Richard Lester. Medvirkende: The Beatles.

Hvor: Premiere i København, Aarhus og Odense.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.