Danske Bank

Danske Bank er den største bank og finansielle koncern i Danmark. Banken har tre forretningsområder: privatkunder (Personal Banking), erhvervskunder (Business Banking) og organisationer og institutioner (Corporates & Institutions). Personal Banking omfatter rådgivning og et bredt udvalg af finansielle produkter og serviceydelser inden for blandt andet bank, bolig, forsikring, leasing og pension.

Danske Banks kernemarkeder er Danmark, Sverige, Norge og Finland, men banken er også tilstedeværende i Nordirland og har desuden en række erhvervsaktiviteter i Estland, Letland og Litauen. Filialnettet i Danmark er landsdækkende. Danske Bank står bag den populære betalingsapplikation MobilePay, som blev lanceret i 2013. Samme år udgav de øvrige danske banker en fælles, konkurrende applikation ved navn Swipp.

Udover bankaktiviteterne omfatter Danske Bank-koncernen Danske Capital, Danica Pension, Danske Forvaltning, Nordania Leasing, Realkredit Danmark og Home. Samlet set har koncernen omkring 3,5 mio kunder, over 300 filialer i otte lande og omkring 20.000 fuldtidsmedarbejdere. I 2015 opnåede Danske Bank et resultat på 17,7 mia. kr. efter skat. Danske Bank har hovedsæde i København og er noteret på Københavns Fondsbørs.

Danske Bank blev grundlagt i 1871 under navnet Den Danske Landmandsbank, Hypothek- og Vexelbank i Kjøbenhavn. Navnet blev senere forkortet til Den Danske Landmandsbank. I 1976 fik banken navnet Den Danske Bank, som i 2000 blev forkortet til Danske Bank. Siden 1990 har Danske Bank gennemgået en række fusioner, først med Handelsbanken og Provinsbanken og senere med RealDanmark og BG Bank.