Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jess Ingerslev er død efter længere tids sygdom

Jess Ingerslev brillerede måske allermest meget tidligt i karrieren som den ene af »Klyderne« og siden i den passende farlige »A Clock Work Orange« på Betty Nansen Teatret.

ARKIVFOTO 2010. Jess Ingerslev spillede rollen som Onkel Anders i Far til Fire-filmene.
ARKIVFOTO 2010. Jess Ingerslev spillede rollen som Onkel Anders i Far til Fire-filmene.

Skuespilleren Jess Ingerslev er efter længere tids sygdom afgået ved døden mandag eftermiddag i en alder af 67 år. Han efterlader sig to børn og samleversken Maria.

Samtidig efterlader han de fleste danskere over 40 år med en broget og rig erindring af roller fra både børne-TV, teater og diverse comedysammenhænge.

De senere år så vi ikke Ingerslev på teaterscenerne. Til gengæld sagde han ja til at spille Onkel Anders i seks film om »Far til Fire« fra 2005 til 2012. Han gjorde det ikke kun i Peter Malbergs ånd men også i hans billede.

Tidligere i karrieren var der mere kunstnerisk bund i Jess Ingerslevs valg. Som for eksempel dengang han brød igennem i teaterstykket »Skal vi danse?« i 1975, og da han dominerede scenen i Peter Langdals »Erasmus Montanus vender tilbage« i 1984.

Selv så jeg ham være med til at yde Stanley Kubrick overraskende stor, dansk teaterretfærdighed på Betty Nansen Teatret i 1993 i en legesyg og alligevel passende farlig udgave af »A Clockwork Orange«.

Den alsidige skuespiller slog sig også løs i TV, hvor børn i flere generationer har moret sig med »Omsen & Momsen« (1987) og »Ude på noget« (1984) – det er den med Palle, Polle & Ruth, hvor Ingerslev optrådte med Tom McEwan og Ghita Nørby. Løjer man i øvrigt stadig af og til kan se på DR’s børnekanal Ramasjang.

Skal man pege på én ting med Jess Ingerslev, der vil stå tydeligst tilbage, må det være »Klyderne«. Et musikalsk komikerensemble der eksisterede fra 1975 til 1991, og som er gået alt for meget i glemmebogen.

Ingerslev, Jesper Klein og Tom McEwan var det danske modstykke til engelske Monty Python og ligeså populære som Linje 3. Med en nyskabende og surrealistiske humor dominerede de sendefladen, og lavede endda deres egen film til biograferne, »Kaptajn Klyde og hans venner vender tilbage«.

Jess Ingerslev afslog i flere omgange at gendanne Klyderne, så de vendte aldrig tilbage som Monty Python gjorde det, og nu er det desværre for sent.

ARKIVFOTO 1997. JESS INGERSLEV.
ARKIVFOTO 1997. JESS INGERSLEV.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.