Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Nekrolog: Direktøren for Folketinget, hvis skudsmål var upåklageligt

Helge Hjortdal.
Helge Hjortdal.

Helge Hjortdal, fhv. direktør for Folketinget, Birkerød, er død, 90 år.

Helge Hjortdal, der var fra Thisted, tog studenter­eksamen fra Birkerød Statsskole, hvor han mødte sin kommende hustru, lektor Mona Bure.

Som ung jurist blev han efter et par år i Direktoratet for Børneforsorgen ansat i Statsministeriet, hvor han arbejdede under stats­ministrene H.C. Hansen, Viggo Kampmann og Jens Otto Krag – i otte år som ministersekretær.

Om disse år har Helge Hjortdal fortalt under­holdende i sine erindringer »Tre røde konger – set fra sidelinjen« fra 1999.

Han var avanceret til kontorchef i ministeriet, da han i 1966 blev hentet til Folketinget som chef for tingets bureau, fra 1990 indtil sin afgang i 1994 havde han titel af Folketingets direktør.

Folketinget var ham en kær og skattet arbejdsplads i alle årene som leder af administrationen, som måtte være absolut upartisk, og hans skudsmål var u­påklageligt, når man lyttede til folketings­politikere, der har kendt ham.

Hustruen døde i 1992, og i de seneste 20 år dannede han par med Birgitte Wern.

Helge Hjortdal boede i Birkerød til sin død – tæt på sine fire børn. Han sov stille ind søndag morgen efter operation for en brækket hofte.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.