Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dødsfald

Docent, 75 Keld Thaarup, Søborg, er død, 83 år.

Keld Thaarup tog lærereksamen fra KFUMs Seminarium i 1957. Efter et par år som lærer begyndte han at tage sangundervisning, og han blev optaget på den talepædagogiske uddannelse på Danmarks Lærerhøjskole. På lærerhøjskolen fik han den legendariske sang-og talepædagog Vagn Thordahl som lærer, og ved hans hjælp debuterede Thaarup i 1970 med et program bestående af lieder af Schubert, Wolf og Mahler. Efter debuten blev han ansat ved Vestjysk Musikkonservatorium som undervisningsassistent. Han tog som privatist musikpædagogisk eksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og blev ansat som assistent for professorerne Uno Ebrelius og Kim Borg, samt docent Birgit Bastian. Senere blev han ansat som docent i sang. Keld Thaarup var i en årrække sekretær i sangfagrådet og i to år konservatoriets prorektor. Sideløbende med sit sangpædagogiske virke har han arbejdet som talelærer ved de fleste danske teatre. Han vas desuden fast tilknyttet Det Kgl. Teater fra 1992 og før det Aarhus Teater i Madeleine Rønn Juuls cheftid.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.