Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sæt dine studier i system

Læsegrupper, studiejob og notatteknik hjalp Stine Busch Østergren igennem jurastudiet, hvor hun næsten er færdig. Undervejs lærte hun først og fremmest, hvor vigtigt det er at prioritere sin tid.

Stine Østergren tager noter, mens hun læser. Så behøver hun kun at læse stoffet en gang.
Stine Østergren tager noter, mens hun læser. Så behøver hun kun at læse stoffet en gang.

»Da jeg startede, læste jeg alt og havde hele tiden møder med læsegruppen. Jeg havde omkring 20 forelæsningstimer om ugen og brugte lige så mange timer på at forberede mig. I dag prioriterer jeg langt hårdere,« fortæller Stine Østergren, som er 26 år gammel og i gang med det afsluttende speciale på jura.
Besparelserne er fundet både gennem læseteknik og en strammere planlægning af årets gang.

»Jeg læser mindre til forelæsninger og mere op til eksaminer. Samtidig har jeg fundet ud af, at jeg skal tage noter, mens jeg læser. Det tager godt nok dobbelt så lang tid på den måde, men til gengæld behøver jeg ikke læse det samme kapitel to gange, for stoffet sidder bedre fast,« siger hun.

Allerede på sit andet år blev Stine Østergren valgt ind i universitetets bestyrelse. Senere kom et studiejob i Højesteret til ved siden af, og det betød meget arbejde ved siden af studierne. Men det har været sliddet værd:

»Jobbet i Højesteret var helt perfekt. Selvom der var meget kopiering, fik jeg en praktisk forståelse for, hvordan man gør grundlæggende ting i jura. Jeg lærte metoder, som jeg også bruger den dag i dag,« siger hun.
Senere fik hun job hos Ombudsmanden, hvor hun lærte sagsbehandling, og bagefter blev hun ansat i Dansk Flygtningehjælp, hvor hun havde direkte kontakt til klienter. Alt i alt har de forskellige job givet indblik i forskellige dele af arbejdslivet som jurist.

»Der er ingen tvivl om, at mine job har hjulpet meget på studierne. Det handler jo ikke bare om at læse og blive god til at gå til eksamen,« forklarer hun.
En stor del af øvelsen som studerende er at komme igennem, når det ikke er sjovt. Stine Østergren har både brugt læsegrupper, studenterrådet og kolleger fra jobbet til at skabe sig et fagligt netværk.

»Man kan sådan set godt klare studiet alene. Men det gør studiet sjovere at være i en læsegruppe,« siger hun.
Derfor er hendes bedste råd også, at man skal finde ud af, hvilke teknikker der virker for en selv, og finde nogle medstuderende, der står bag én, når det er hårdt.

Fra Dit Valg d. 22. Maj 2007

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.