Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Voldsomt højhusbyggeri i København

Det nye højhus Axel Towers på Axel Plads i København.
Det nye højhus Axel Towers på Axel Plads i København.

En undersøgelse har vist, at 80 pct. af borgerne ikke ønsker højhuse i København. Det kan derfor undre, at alle de folkevalgte i Borgerrepræsentationen ser ud til at gå imod hovedparten af vælgernes ønske.

Ved førstebehandlingen på Rådhuset af højhusbyggeriet over Banegraven ved Vesterport var der ingen specielt kritiske røster – ikke engang imod en nedrivning af Palads Teatret.

Det er ganske mærkværdigt, at selv Enhedslisten ser ud til at gå ind for en forøgelse af bebyggelsesprocenten fra 185 til 400 for at gøre byggeriet interessant for bygherren.

Det virker ærlig talt som om, at Borgerrepræsentationens medlemmer ikke forstår deres vælgere.

Indre By Lokaludvalg afholder et såkaldt offentligt »Borgermøde« for alle interesserede om det voldsomme højhusbyggeri. Det finder sted tirsdag 14. marts kl. 18.30 i Palads Teatret, Sal 9.

Her bliver det spændende at høre, hvordan partiernes politikere vil forsvare byggeriet og den forøgede bebyggelsesprocent – hvis de altså møder op. Det bliver også interessant at få opklaret, hvorfor der fra politisk hold er så lille en forståelse for at bevare 99 år gamle Paladsbygning, der er en af Københavns mest ikoniske bygninger og har en enorm stor betydning for københavnerne.

Borgerrepræsentanterne er desværre generelt ikke særligt interesserede i at deltage i denne slags møder. Det ville dog klæde politikerne om alle partierne på Københavns Rådhus ville deltage på tirsdag og melde klart ud.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.