Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Væk med velfærdssamfundet

Velfærdssamfundet som vi kender det i dag har gjort sit arbejde. Velfærdssamfundet har været en vigtig del af vores udvikling gennem tiden.

Men tiden er inde til at aflive velfærdssamfundet som vi kender det i dag. Jeg tror at arbejdsløsheden vil stige de næste par generationer. Det vil den, fordi vores teknologi snart vil udføre et bedre arbejde end mennesker kan. Derfor skal vi være forberedt på en stigende arbejdsløshed, og derfor skal vi ikke have 70 forskellige ydelser der kun øger bureaukratiet.

Jeg har en meget simpel og solidarisk idé.

Lav én basisydelse. Uanset om du er fysisk hæmmet for at arbejde eller fordi der har været en fyringsrunde på jobbet, vil du falde tilbage på en stabil basisydelse der vil gribe dig trygt og sikkert. Eftersom det vil være den eneste offentlige ydelse, vil der blive sparet enormt mange penge. Hvis vi indretter vores fremtidige sikkerhedsnet sådan tror jeg på, at vi vil skabe mere økonomisk tryghed og vækst for den enkelte familie.

Magnus Sæbye, 13 år, folkeskoleelev, medlem af Radikal Ungdom , Vesthegnet 70, 2670 Greve

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.