Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Urimeligt angreb på IGU-ordning

»Man bør stille kritiske spørgsmål til Per Christensen, som jo ikke er i stand til at indgå trepartsaftaler, når Socialdemokratiet har magten.«
»Man bør stille kritiske spørgsmål til Per Christensen, som jo ikke er i stand til at indgå trepartsaftaler, når Socialdemokratiet har magten.«

Der tales meget om børnehave og uskønne forløb. Mange godter sig, men politik er det muliges kunst. For ikke så længe siden sad Kristian Thulesen Dahl (DF), Mette Frederiksen (S) og Per Christensen fra 3F i et stort show i Cirkusbygningen. Derfor kan det undre, at lige netop Per Christensen, 3F, er ude i et voldsomt angreb på Lars Løkke Rasmussen (V) på grund af et foreløbigt tænkt brud af IGU-ordningen (integrationsgrunduddannelsen).

Læs også: SF: Hæv flygtninges løn i integrationsforløb

Årsagen er angiveligt, at Kristian Thulesen Dahl er ude med et forslag om, at de syriske flygtninge ikke må deltage i IGU-kurser, fordi det forbereder dem til det danske arbejdsmarked. Det er at rette bager for smed at angribe statsministeren på nuværende tidspunkt. Man bør stille kritiske spørgsmål til Per Christensen, som jo ikke er i stand til at indgå trepartsaftaler, når Socialdemokratiet har magten.

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) er en tre-årig forsøgsordning, der skal sikre mulighed for arbejde og opkvalificering for flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, hvis kvalifikationer og produktivitet endnu ikke står mål med kravene på det danske arbejdsmarked.

Ansættelsen er midlertidig og udgør en trædesten til det ordinære arbejdsmarked.

Læs også: Det kan ikke betale sig for flygtninge at takke ja til job

Integrationsgrunduddannelsen varer to år og omfatter ansættelse i en lønnet praktikstilling på en virksomhed og skoleundervisning med uddannelsesgodtgørelse. Ordningen bygger på de eksisterende overenskomster og satserne for den to-årige erhvervsgrunduddannelse.

Integrationsgrunduddannelsen er et resultat af trepartsaftalen om arbejdsmarkedsintegration mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter af 17. marts 2016.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.