Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Ung vælger: Hjælp! Mine venner vil ikke stemme

»Jeg har prøvet at forklare dem, at netop lokalpolitik er der, hvor det gør en forskel for borgeren.« Arkivfoto
»Jeg har prøvet at forklare dem, at netop lokalpolitik er der, hvor det gør en forskel for borgeren.« Arkivfoto

Med kun otte dage til det kommende kommunal- og regionsvalg havde jeg håbet på, at diskussionerne med mine venner ville dreje sig om, hvilket parti man ville stemme på, men sådan er det desværre ikke gået. I stedet går diskussionen på, om de overhovedet vil bruge den smule tid, det tager, at gå ned og stemme blankt eller slet ikke stemme.

Jeg håber inderligt, at min vennegruppe ikke er repræsentativ for unges engagement for demokratiet, for så står det grelt til.

Læs også: Jeg kan ikke forklare de unge, hvorfor de skal stemme

Jeg nærmer mig snart en alder af 23, og det samme gælder mine kammerater. Derfor er jeg både overrasket og foruroliget over, at de allerede har mistet tiltroen til demokratiet. Det samme demokrati, der har givet dem frihedsrettigheder som ytringsfrihed, SU og gode arbejdsvilkår.

Deres argumenter for ikke at stemme er blandt andet, at deres stemme ikke gør en forskel, at politikken er den samme om det er en Venstremand eller socialdemokrat, som sidder med flertallet, og at politik ikke betyder noget for deres livssituation. Jeg har sågar en, som vil sælge sin stemme til højestbydende!

Jeg har prøvet at forklare dem, at netop lokalpolitik er der, hvor det gør en forskel for borgeren. Jeg har også prøvet at fortælle, at man ikke behøver at sætte sig særlig meget ind i politik for at stemme, men tænke på en mærkesag og så stemme ud fra den mærkesag. Lige lidt hjælper det.

Læs også: Læserne skriver: Kommunalvalget – det er ikke så svært

De er simpelthen fuldstændig ligeglade med at stemme, og jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre ved det.

Jeg håber, at de med tiden indser vigtigheden af vores demokratiske stemmeret og bekymrer sig om, hvad der sker på Borgen, i kommunen og i regionerne, for det har en betydning – både for dig og for mig.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.