Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Uffe Elbæks fantasi-politik

Nu suser de Alternatives Uffe Elbæk igen rundt ude i universet og spiller poker med blind makker om 146 mia. kr., som kun eksisterer i den virtuelle verden. Men det er skam ganske vist – de eksisterer virkelig, her og nu, hvis bare alle skatteydere betaler 12.7 procentpoint mere i skat. Vupti, så står skillingerne på bogen. Pengene skal bruges til at sætte alle på borgerløn – uden modkrav.

Må jeg helt afslappet foreslå, at Uffe Elbæk, Josephine Fock og resten af folketingsgruppen som de første går på borgerløn og viser alle os undrende og jordnære, at ideen virker, før de beder alle andre fjernt fra Christiansborg om at gennemføre forsøget.

Uffe Elbæk har en eminent evne til at bruge en hel masse penge, vi ikke har, og de 146 mia. kr. vil formentlig slet ikke slå til, mener CEPOS, men nu får Uffe Elbæk en unik politisk mulighed for én gang for alle at bevise, at alternative flyvske ideer sandelig har ben at gå på, og at ledelsen går forrest som de skinbarlige beviser.

Hvis vi bliver troet på og anerkendt, vokser vi som mennesker, det er det, der ligger i tankegangen om borgerløn til Danmarks 2.5 mio. lønmodtagere, siger Josephine Fock. Det er jo smukt, men det er en høj fantasipris for godheden, der med usvigelig sikkerhed ifølge bl.a. CEPOS vil medføre, at mange vælger ikke at gå på arbejde og dermed mister samfundet store skatteindtægter.

Næppe mange danskere vil acceptere, at mennesker, der er i stand til at arbejde, modtager offentlige ydelser uden det mindste modkrav.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.