Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens Brev

Udligningsordning

At arbejdskraftens fri bevægelighed inden for EU og den deraf følgende, utilsigtede ret til sociale ydelser fra dag ét er et tema, der optager sindene, kan ingen længere være i tvivl om.

At EU-lov ifølge eksperter underkender danske regler om optjeningskrav, står nu lysende klart for os. Flosklen »intet over og intet ved siden af Folketinget« er varm luft.

Kampen mod EU-tyranniet er at sammenligne med Davids kamp mod Goliat. Den er tabt på forhånd. I stedet for at kæmpe den ulige kamp mod EU-lovgivningen, vil jeg foreslå, at vi fra dansk side retter ind, men bruger kræfterne på at afkræve EU en udligningsordning for alle medlemslande.

Som det fremstilles i pressen, ved det offentlige allerede, hvor mange »sociale kroner«, der årligt udbetales fra danske kasser til fremmede statsborgere uden optjeningskrav og/eller bopælspligt i Danmark. Man ved angiveligt også, hvor mange »sociale kroner«, der årligt går den anden vej, altså til danske statsborgere som bor og arbejder i andre EU-lande, og/eller til deres familie, der fortsat bor i Danmark.

Når året er gået, kan regnestykket derfor let gøres op, og »nettoprovenuet« indregnes (enten positivt eller negativt) i det bidrag, som medlemslandene betaler til EU’s fælles kasse.

På den måde vil arbejdskraftens fri bevægelighed være socialt udgiftsneutral og et gode for alle medlemslandene, og den utilsigtede følgevirkning i form af såkaldt »velfærdsturisme« elimineres, da der ikke længere vil være medlemslande, som kan profitere af åbenlyst at spekulere i eksport af egne borgeres behov for sociale ydelser.

Som en sidegevinst kunne arrangementet måske bidrage til, at danske borgere i fremtiden vil være knap så skeptiske over for tanken om »mere EU«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.