Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Terror mod jøder

Ofrene på Charlie Hebdo var uskyldige franskmænd og ofrene i det jødiske koshermarked nærmest selv ude om det. fordi de alle fire havde jødisk baggrund.

»De går efter jøderne og rammer i stedet uskyldige franskmænd.«

Sagt af den franske ministerpræsident, Raymond Barre, efter at en terrorbombe var bragt til eksplosion udenfor en synagoge i Paris i 1980. Bomben dræbte fire personer, hvoraf de to var forbipasserende uden jødisk baggrund.

Intet har åbenbart ændret sig i de efterfølgende 35 år. Ofrene på Charlie Hebdo var uskyldige franskmænd og ofrene i det jødiske koshermarked nærmest selv ude om det. fordi de alle fire havde jødisk baggrund.

Denne vinkel på sagen blev yderligere forstærket af præsident Hollandes forsøg på først at holde den israelske premierminister Netanyahu væk fra demonstrationen imod terror forleden, og da Netanyahu alligevel insisterede på at komme, så inviterede Hollande straks lederen af PA (Palestinian Authority) i Ramalla, Abbas, til Paris.

Abbas, som netop er indbegrebet af terror mod jøder, og som personligt hylder alle angreb på civile israelere med jødisk baggrund, og personligt udnævner gerningsmændene til martyrer og forherliger samme på PAs egne børne-TV kanaler. Samtidig præsident i en hjemmestyreregering, som indeholder Hamas, der roste de islamiske martyrer fra Paris, og i øvrigt refererer til »Zions Vises Protokoller« i sit charter (grundlov). Og så inviteret af Frankrigs præsident, Hollande, der netop i FN stemte for en palæstinensisk stat udenom fred med Israel.

Deltog Abbas for at demonstrere imod terror mod de uskyldige franskmænd på Charlie Hebdo? Næppe. Abbas tillod nemlig samtidig sine folk at brænde franske flag af ved fredagsbønnen i Jerusalem. Men sikkert er det, at han ikke deltog for at demonstrere imod uskyldige franskmænd med jødisk baggrund. Alle ofre for terror er uskyldige – hvad enten de er med eller uden jødisk baggrund, og hvad enten det er terror imod vestlige værdier, imod Charlie Hebdo eller World Trade Center, og om det er i Paris, London, New York, Madrid eller Jerusalem.

Ole Groth-Andersen, Hareskovhvilevej 8, 3500 Værløse

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.