Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Stop automat-reaktioner

Den seneste tids politiske automat-reaktioner er efterhånden lige så forudsigelige som det danske vejr: Det samme som i går og i dag, og det samme som i morgen.

Næppe har vi overlevet Søren Pinds kraftudfald mod dem, der – som jeg – synes, at det var mindre gennemtænkt af Kronprisen at køre over en lukket Storebæltsbro, før DF brillerer: Martin Henriksen og Jørn Dohrmann er faret i flint og kampdragt over et skilt på arabisk i Føtex.

Uden i øvrigt at forstå, hvad der står på skiltet – jeg kan nemlig formentlig præcis som d’herrer heller ikke arabisk - kan jeg foreslå, at hensigten med skiltet er en ganske anden. Nemlig præcis den samme, som møder DF’s mindre sprogkyndige vælgere på Gran Canaria, hvor det efter sigende vrimler med både danske supermarkeder, cafeer og restauranter med skilte på dansk: At lokke kunder i butikken – det er trods alt lettere end at give dem et lokalt sprogkursus.

På Danmarks vegne kan altså jeg berolige de sagesløse Gran Canarianere med, at formålet med disse skilte ikke er at indføre dansk kildeskat med Ombudsmand og Thorning og det hele. Men det tror jeg nu heller ikke, at de tror...

På egne vegne vil jeg derimod foreslå d’herrer Henriksen og Dohrmann at tænke sig om og ikke forfalde til den slags voldsomme og næsten religiøse udfald mod det frie næringsliv og de frie markedskræfter.

Gud fri mig vel – også Allah – for uigennemtænkte politiske missilaffyringer.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.