Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Stå fast i Burkina Faso

Efter terrorangrebet skal min opfordring til den danske regering entydigt være at holde fast netop i samarbejdet med Burkina Faso. Dette arbejdsomme land er med sit bløde ansigt et bomstærkt våben i kampen mod religiøs fanatisme i Afrika.

Fredagens blodige angreb i Burkina Faso kalder på modstand.Terroren var desværre ventet, da landet er en sviende torn i øjet på Al-Queda. Fra gemmesteder i Sahara har militant islam længe skulet ind over grænsen til en af de venligste og mest gæstfrie befolkninger i Vestafrika. En befolkning, der på trods af alle besværligheder insisterer på ægte demokrati og på en human og afslappet udgave af islam. Kvinder får her gode uddannelser og skal ikke gå med slør. Unge og gamle i landet kender Europa og Danmark – ikke kun for Danida, Carlsberg og Mærsk– men ogsåfordi vi spiller fodbold lige som dem. Sammen med lokale landbrugsforskere har jeg opnået flere og bedre resultater her – og endda for færre penge – end i noget andet afrikansk land (seks af slagsen har jeg prøvet). Efter terrorangrebet skal min opfordring til den danske regering entydigt være at holde fast netop i samarbejdet med Burkina Faso. Dette arbejdsomme land er med sit bløde ansigt et bomstærkt våben i kampen mod religiøs fanatisme i Afrika. Det er i høj grad nu, det gælder. Så, kære regering – stå og hold fast her!

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.