Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Skats fiasko kan reddes

Skats inddrivelse af gæld foregår som bekendt mere end langsomt, fordi Skat ikke kan få IT-systemerne til at virke. Siden Skat overtog inddrivelsen i 2005, har IT-systemet EFI ladet vente på sig med det resultat, at nogle af fordringerne er blevet forældet.

Hvornår lærer Skat og andre offentlige institutioner, at den slags opgaver løses bedst ved at starte med at konvertere et lille område, her en mindre kommune, og derefter konvertere efterhånden som kapaciteten øges og når IT-systemerne virker? Det var det samme der skete da tinglysningen blev digital.

Det kan virkelig undre en almindelig borger, hvordan det gang på gang kan gå så galt. Hvorfor har skatteministeren i denne sag ikke allerede været på banen og forlænget forældelsesfristen, til EFI-systemet kommer til at virke?

Hvis en tilsvarende situation var opstået i en bank, havde banken håndteret det således: Man havde indkaldt mandskab fra andre afdelinger, her fra andre afdelinger i skat eller fra kommuner, man havde delt opgaverne ud på grupper og hver gruppe havde oprettet opgaverne i excell, så opkrævningerne kunne styres via et excellark.

Indtil EFI-systemet er oppe i fulde omdrejninger, må vi have skatteministeren på banen, så vi kan få vedtaget et lovforslag, der sætter forældelsen af fordringerne ud af kraft, til Skat kan gennemføre de inddrivelser, der i øjeblikket er bagud i tid og på vej til at blive forældet.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.