Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Sikkerhedsbranchen: Privatiser politiopgaver, Søren Pape

Sikkerhedsbranchen kunne overtage opgaver som paskontrol og ubevæbnede opgaver, mener branchens direktør.
Sikkerhedsbranchen kunne overtage opgaver som paskontrol og ubevæbnede opgaver, mener branchens direktør.

Justitsministeriet udsendte 24. august en pressemeddelelse om, at en gruppe politistuderende får forlænget deres praktiske tjeneste for at kunne hjælpe politiet, mens bandekonflikterne buldrer. Som de fleste danskere har jeg efterhånden vænnet mig til disse små og spredte forsøg på at aflaste den overbebyrdede politistyrke, men pressemeddelelsens citat fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) fik mig alligevel op af stolen. For det er jo ikke hver dag, man ser en justitsminister skjule dele af sandheden.

»Jeg har aldrig lagt skjul på, at dansk politi i disse år er hårdt spændt for. Og vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at få løst den udfordring,« lød det fra ministeren. Men jeg ved, at han ved bedre. Jeg har nemlig gentagne gange, både skriftligt og direkte til hans ansigt og så sent som tidligere i august, fortalt ham, hvordan den private sikkerhedsbranche kan frigøre helt op til 1.000 politiårsværk ved at overtage sekundære opgaver som paskontrol og ubevæbnet bevogtning. Jeg har tegnet og fortalt og givet eksempler fra de af vores nabolande, hvor sådanne ordninger fungerer til alles tilfredshed.

Nu taler jeg igen direkte til dig, Søren Pape Poulsen – denne gang med læserne som vidner: Jeg synes, du taler mod bedre vidende. En ting er, at du ikke vil benytte dig af den enorme ressource, som vagt- og sikkerhedsvirksomhederne kan stille til rådighed, men hvordan kan du se danskerne i øjnene og sige, at du gør alt hvad du kan, når du ikke vender hver en sten og seriøst overvejer hver en mulighed? Synes du ikke, du skylder danskerne sandheden? Eller endnu bedre: At du begynder at efterleve dit eget citat ved virkelig at afprøve alle muligheder? Vi står som altid til rådighed både dag og nat.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.