Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Rystende læsning om sundhedsplatform

I kronikken 17. maj tager overlæge Niels Bentzen Region Hovedstadens et år gamle elektroniske patientjournalsystem, Sundhedsplatformen, under behandling. Det er mildest talt rystende læsning om et IT-system, der nærmest må betegnes som dysfunktionelt. Desværre stemmer det kun alt for godt overens med de beretninger, jeg har hørt fra bekendte ansat i regionens sygehusvæsen.

Det rejser umiddelbart to spørgsmål. Har relevant sundhedsfagligt personale, dvs. de kommende brugere, været involveret og haft afgørende indflydelse på udarbejdelse af udbudsspecifikationer, evaluering af de modtagne tilbud og valg af system? Man har svært ved at tro, at det skulle være tilfældet.

I Region Midtjylland har man i flere år anvendt et angiveligt dansk udviklet patientjournalsystem, og spørgsmålet er så, hvordan fungerer dette system? Hvis min antagelse er korrekt, nemlig at det fungerer fornuftigt og dermed meget bedre end Sundhedsplatformen, ligger løsningen på Region Hovedstadens problem lige for: Kassér det amerikanske system, og indfør det, der anvendes i Midtjylland i stedet. Det kunne så passende gøres landsdækkende.

»Jamen, så har vi jo tabt de 2,4 mia kr., som Sundhedsplatformen har kostet,« ville man straks sige. Det offentlige har gennem årene opbygget en stolt tradition med at smide mia. af kroner ud af vinduet, så et par stykker fra eller til spiller vel ingen rolle. Og man skal jo ikke kaste gode penge efter dårlige. Det vigtigste er, at vi får et system, der fungerer, og som brugere og patienter kan have tillid til.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.