Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Rør ikke ved DR

Kulturministeren (LA) og DF har i (u)skøn forening foreslået at vigtige dele af DR flyttes over på andre hænder. DR er landets dyreste kulturinstitution, men også den vigtigste i et lilleputland med under seks mio. mennesker med selvstændigt sprog og kultur. Det er ganske enkelt enestående. Der skal være nogen, der vedligeholder og fornyer dansk sprog og kultur samt synet på vores historie og vores helt særlige danske særpræg i en globaliseret verden. Jeg er derfor særdeles forundret over, at netop DF er på holdet af politikere, der vil atomisere DR.

Musikken i DR er på et højt kunstnerisk niveau, og DRs drama- og fiktionsafdeling er med sine produktioner en meget vigtig del af sprogvedligeholdelsen og sprogfornyelsen. Dansk sprog ville forsvinde, hvis ikke vi har institutioner, der passer og plejer vores sprog i en globaliseret verden. DRs dramaserier har vakt stor opmærksomhed ude omkring, og tyske medier bemærker f.eks., at serierne er en hovedforudsætning for bevarelse og fornyelse af dansk sprog, som ville forvitre, hvis de ikke var der.

DR er en stor maskine, men de opgaver, som DR varetager, er til gengæld meget skrøbelige. Det er forståeligt nok, at kommercielle medier synes, at DR er for meget. De burde dog i stedet takke staten for en institution, der varetager nogle væsentlige nationale opgaver, som også er en hovedforudsætning for deres egen eksistens. Pilles der for meget ved DRs konstruktion, er det danske særpræg truet. Den enkelte må selv vurdere, om det er godt eller skidt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.