Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Rød og grøn og blå og Vesterled

De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne, og enkelte blå vil være grønne.

Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns »Der står et slot i Vesterled«. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet »tækket med gyldne skjolde«. Derhenne i Vesterhavet »går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde«. Og »fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…« Hvilken farvepragt!

Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne, blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled, men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og befri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille.

For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et festfyrværkeri af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled. Det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet.

Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.