Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Prygl og ydmygelser

Tak for, at samfundet i dag ikke får lov til at glemme, at svage grupper, som er uden chancer for selv at kunne råbe op, altid vil være i risiko for at blive underlagt en tilfældig og ukvalificeret behandling.

Det danske samfund bør, udover at give en undskyldning, så sige tak til de voksne Godhavndrenge for deres vedholdende beretninger om deres barndom og skolegang som anbragte børn. De har modigt lagt navn og ansigt til deres fortælling om de pædagogiske redskaber, prygl og ydmygelser, som dengang blev brugt til at genopdrage børn fra de svageste familier. Men det er indirekte også blevet til en fortælling om svigt og manglende vilje til at gribe ind fra det offentlige tilsyn, og fra andre omkring Godhavn, der må have kendt til, og været betænkelige ved forholdene.

Tak for, at samfundet i dag ikke får lov til at glemme, at svage grupper, som er uden chancer for selv at kunne råbe op, altid vil være i risiko for at blive underlagt en tilfældig og ukvalificeret behandling. Men også tak for en påmindelse til os alle om at vise omhu og sige fra, når tingene tager en hel gal retning, selv når det kan give os et midlertidigt skår i vores anseelse og position.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.