Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Privilegier og pligter

Post Danmark er en del af en PostNord koncern. Men tager jeg til Sverige og sender et brev til min ven i Småland, skal jeg kun betale syv SEK. Der er helt andre takster for breve i Sverige – til trods for, at vi taler om samme koncern.

Post Danmarks voldsomme portostigning på ordinære brevforsendelser her ved årsskiftet har naturligvis vakt opsigt. Næsten at fordoble taksten virker selvmorderisk. Det fremmer helt sikkert den nedadgående spiral for virksomheden. Men vi taler om en virksomhed, som ikke er en ordinær kommerciel virksomhed. Bliver den alligevel betragtet som sådan af regering og folketing? Det er ikke fair – hverken over for private konkurrenter eller over for den danske befolkning.

Post Danmark er en del af en PostNord koncern. Men tager jeg til Sverige og sender et brev til min ven i Småland, skal jeg kun betale syv SEK. Der er helt andre takster for breve i Sverige – til trods for, at vi taler om samme koncern. Jeg undrer mig: Har den danske del af koncernen lovmæssigt og forretningsmæssigt andre vilkår end den svenske del?

Hvor er transportministeren? Post Danmarks forhold – både privilegier og pligter – er ordnet ved lov. Er det politisk tilsigtet, at en offentlig og privilegeret tjeneste arbejder mod befolkningens interesse? Er det lovmæssigt i orden? Eller er Post Danmark endnu en af den slunkne statskasses pengemaskiner? Vi må have svar.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.