Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Din mening

Prisen på F-35

Hvorfor er driftsomkostninger og finansiering indregnet i prisen på jagerfly?

Det er mig en gåde, når der tales om, at de 27 F-35 Joint Strike Fighter-fly koster mere end 50 mia. kr., 10.06 af politisk kommentator Thomas Larsen og søndag 12.06 af journalisterne Jens Beck Nielsen og Søren Domino, som begge har hævet indkøbsprisen til 56,4 mia. kr. Når man har fulgt med i debatten, ved man, at indkøbsprisen er omkring 30 mia. kr. Efter anskaffelse vil der naturligvis være en del driftsomkostninger og det er dem, som man fejlagtig har lagt oven i indkøbsprisen. Denne omkostning er jo helt afhængig om flyene skal forsvare de danske områder eller om medlemmerne af Folketinget vil føre krig i udlandet.

I så fald vil driftsomkostningerne vokse eksplosivt til brændstof, mekanisk vedligeholdelse, bomber mm. Når man som privat køber en ny bil til f.eks. 150.000 kr. og vil beholde den i 10-12 år med 15.000 km/år, fortæller man da ikke, at prisen er 750.000 kr. (indkøbspris + drift + finansiering). Driftsomkostninger på 600.000 kr. er anslået ud fra FDMs tabeller. Det er korrekt, at der er tale om en stor investering i vores sikkerhed, men lad os i det mindste få de reelle priser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.