Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Politisk korrekthed – et fatamorgana

Hvad er det for konkret lovgivning og andre initiativer, Venstre ønsker at sætte i søen, når først man har ombragt dette fatamorgana af politisk korrekthed?

Latifa Ljørring fra Venstre skrev i Berlingske i sidste uge, at: »Vi kan ikke forsvare Vesten mod migration af radikal islamisme med mindre vi gør op med den overdrevne politiske korrekthed.« Men hvad er det for en politisk korrekthed, der tynger os?

Vores tur gennem verdenspressen over de seneste to måneder tyder på det modsatte. At Danmark, det offentlige Danmark som minimum, lider mærkbart mindre af politisk korrekthed end den verden omkring os, der reagerede med chok og afsky over de seneste asylstramninger herhjemme.

Og den politiske samtale i Danmark drejer sig da stort set heller ikke om andet end at problematisere indvandring, fortidig og nutidig. Kræfter, der søger at kvalificere entydigt dystre scenarier er marginaliserede og står langt uden for praktisk, politisk indflydelse.

Den traditionelle venstrefløj har aldrig stået så svagt, som den gør nu. Det yderste højre har aldrig stået så stærkt. Og sandheden er, at de verdensfjerne lømler, som Latifa Ljørring beskriver i sit indlæg, er formet af et borgerligt Danmark de seneste 15 år. Jo, Helle Thorning-Schmidts regering førte også borgerlig politik. I flere tilfælde mere borgerlig end den tidligere.

Latifa Ljørrings identifikation af overdreven politisk korrekthed som den største forhindring for et effektivt forsvar for samfundet smager derfor, når man har tygget lidt på det, som en fantasifuld omgang ansvarsforflygtigelse. Og skulle det være andet, savner jeg svar på, hvor det er, den politiske korrekthed står i vejen for regeringens handlemuligheder? Hvor er det præcist i det politiske landskab, at korrektheden skyder op som et bolværk mod rimelige tiltag? Og hvordan ønsker Venstre at handle? Altså, hvad er det for konkret lovgivning og andre initiativer, Venstre ønsker at sætte i søen, når først man har ombragt dette fatamorgana af politisk korrekthed? Se, det er en langt mere interessant og ansvarsbevidst diskussion.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.