Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Pinlig populisme i Amager Fælled-sag

Amager Fælled, området fra Bella Sky Hotel langs Ørestads Boulevard
Amager Fælled, området fra Bella Sky Hotel langs Ørestads Boulevard

27. juni bragte nærværende avis en opsigtsvækkende meningsmåling, der tildelte de såkaldte grønne partier (ALT, SF, Ø og R) mere end 50 pct. af de københavnske stemmer. Det har ført til en fornyet debat – ikke mindst omkring fremtiden for Amager Fælled.

Ørestad Fælled-kvarteret blev aftalt for to årtier siden som en del af finansieringen af metroen. Den infrastruktur har været en fantastisk positiv del af udviklingen på Amager og i København. Og prisen i forbindelse med Ørestad Fælled-kvarteret er ganske lille.

Men Ørestad Fælled er ikke den eneste udvikling af området. Samarbejdet med Nordea Fonden og Københavns Kommune vil betyde kolossalt meget for naturoplevelserne på Amager. Visionen om Naturpark Amager er imponerende med sine 3.500 hektar – eller ti gange størrelsen på Central Park i New York. Det vil åbne Amager Fælled og give muligheden for endnu flere til at benytte de rekreative muligheder.

Den slags byudvikling kræver, at man kan stole på de politiske aftaler. Derfor er den største synder i denne debat absolut ikke de partier, der står ved aftalen, der blev anbefalet af Naturfredningsforeningen og Friluftsrådet. Derimod er det pinligt at opleve de, der gerne ville være med dengang, men som i iver efter at fiske i populistiske oprørte vande nu springer fra.

Fremtiden ser lys ud for Amager Fælled. Men ikke hvis vi pludseligt springer fra fælles indgåede aftaler.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.