Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Palliativ indsats af høj kvalitet

Formand for Regionsudvalget, Sophie Hæstorp Andersen, svarede 6. januar 2015 på vores læserbrev fra 23. december 2014. Vi er glade for, at formanden gerne vil være med til at sikre, at alvorligt syge mennesker har krav på en værdig behandling under deres sygdom, også når de befinder sig i livets sidste fase.

Sophie Hæstorp Andersen svarer, at der er to årsager til, at den palliative døgnvagt ikke er etableret, dels at man ikke kan få besat stillingerne, og dels fordi man ikke har en aftale med Foreningen af Speciallæger på plads. Det kan være nødvendigt at tænke i andre muligheder. Måske kan der tænkes i en døgnvagt, der dækker mere end Region Hovedstaden?

Sophie Hæstorp Andersen hæfter sig ved, at vi kun har fokus på kræftpatienter. Men en høj specialiseret palliativ indsats kommer også andre end kræftpatienter til gode. Uanset om du er kræftpatient eller KOL-patient, er den specialiserede palliative indsats blandt andet kendetegnet ved, at palliation er kerneopgaven og at der er en selvstændig ledelse (Sundhedsstyrelsen, Anbefalinger for den palliative indsats 2011). Derfor bliver vi bekymret, når man vælger at gå andre veje, ved at lægge det palliative afsnit under en medicinsk afdeling.

Sophie, vi vil gerne samarbejde om at fremme det palliative område, så vi i fællesskab kan få en palliativ indsats af høj kvalitet. Kræften Bekæmpelse er hvert år i kontakt med patienter og deres pårørende. Denne dialog udgør en vigtig brik i forståelsen af »hvor skoen trykker« for de kræftramte. Dette patient-perspektiv vil vi rigtig gerne bidrage med.

Birthe Skaarup, Gunhild Legaard og Hanne Bech

Kræftens Bekæmpelses Regionsudvalg

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.