Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Frank Jensen: Bandekrigen har ikke udspring i nattelivet

»Som overborgmester er jeg lige nu mest optaget af situationen på Nørrebro, i Nordvest og andre dele af byen,« skriver Frank Jensen (S).
»Som overborgmester er jeg lige nu mest optaget af situationen på Nørrebro, i Nordvest og andre dele af byen,« skriver Frank Jensen (S).

Bandekonflikten i København er dybt bekymrende, og jeg er rasende over bandemedlemmers livsfarlige opførsel.

Men jeg undrer mig over, at Amnon Lev i Berlingske 14. august slår plat på situationen ved at kæde bander og skudepisoder sammen med nattelivet i Indre By.

Der er helt klart gener fra nattelivet: Støj, affald – og vold og kriminalitet. Jeg har selv gået rundt om natten med beboerne og forstår deres frustration. Men det vil klæde Amnon Lev ikke at bruge bandekonflikten til at skabe opmærksomhed om sit syn på nattelivet i Indre By.

Jeg har svært ved at se, at der er en sammenhæng mellem længere åbningstider for barer i Indre By og den bandekrig, vi ser i andre dele af København. Her er uskyldige forbipasserende blevet livsfarligt såret, og politiet opfordrer unge mænd til at tænke over, hvor de færdes.

Sådan er situationen ikke i Indre By, og vi lytter faktisk.

24. august skal Borgerrepræsentationen behandle en ny restaurations- og nattelivsplan, som skal begrænse generne fra nattelivet. Vi har styrket kommunens støjvagter og indført et stop for nye nattilladelser i Nørre Kvarter og Gothersgade.

Jeg er åben for, at stoppet kan udvides til flere gader i Indre By for at sikre balance mellem et levende natteliv og beboernes nattesøvn.

Som overborgmester er jeg lige nu mest optaget af situationen på Nørrebro, i Nordvest og andre dele af byen. Den handler om noget andet end larm i Indre By og skal først og fremmest løses af politiet.

Fra kommunens side skal vi arbejde hårdt på at forebygge, at unge rekrutteres til bander. Jeg håber på, at politiet, med hjælp fra kommunen, snarest får sat en stopper for bandernes uacceptable fremfærd.

Den prioritering håber jeg, at Amnon Lev kan se fornuften i.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.