Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Omegnsborgmestre: Letbanen er nødvendig for hovedstaden

Letbanen i Aarhus venter fortsat på at blive indviet. I hovedstadsområdet håber kommunerne langs Ring 3 på, at byggeriet af en letbane går i gang i det kommende år.
Letbanen i Aarhus venter fortsat på at blive indviet. I hovedstadsområdet håber kommunerne langs Ring 3 på, at byggeriet af en letbane går i gang i det kommende år.

Mange borgere og virksomheder venter utålmodigt på, at byggeriet af Hovedstadens Letbane fra Lyngby til Ishøj begynder til næste år. Mens vi venter på det første spadestik, prøver enkelte dog stadig at forsinke hele projektet ved at misinformere. En ofte gentaget påstand er, at letbanen er en alt for dyr investering på Storkøbenhavns Ring 3, og at busser i stedet kan løse den trafikale udfordring.

Busser er et pålideligt og effektivt kollektivt transportmiddel. Og busser i eget spor spiller en væsentlig rolle i det samlede kollektive transportsystem. Derfor blev der i april i år indsat fossilfri gas-ledbusser på linje 5C mellem Herlev, København City og Lufthavnen i Kastrup. Det har ikke alene øget kapaciteten på Danmarks største buslinje, det har også effektiviseret driften.

Men det betyder ikke, at busser er løsningen alle steder. Og slet ikke i de københavnske omegnskommuner.

Trængselskommissionen har påvist, at den kollektive transport i hovedstaden skal håndtere minimum 15 procent flere ture i 2025, og at biltrafikken vil stige med ti procent i samme periode. Alle, som har kørt i bil i eller omkring Storkøbenhavn i myldretiden, ved, hvor mange biler og busser, der daglig sidder fast i trafikken.

Læs også: Planlagt letbane i hovedstadsområdet får grønt lys

Den letbane, som er besluttet på Ring 3, har kapacitet til at dække både det nuværende og det fremtidige mobilitetsbehov. Storkøbenhavn ventes at vokse med 200.000 flere borgere frem mod 2030. Det kapacitetsbehov skal den kollektive transport kunne løfte. Derfor skal vi selvfølgelig have en fremtidssikret letbane i de københavnske omegnskommuner.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.