Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Nyttejobbet, der gør en forskel

Politiko har i december måned beskrevet, hvordan indvandrerkvinder fra ikke-vestlige lande fylder massivt i gruppen af mennesker, der strander på noget nær permanent kontanthjælp. Helle Thorning-Schmidt har i sin nytårstale bebudet, at der nu skal ydes for den kontanthjælp, der modtages. Indvandrerne skal ikke være klienter, men bidrage til samfundet.

Som udkørende klinisk diætist til underernærede ældre i en kommune ved jeg, at der er en massiv mangel på omsorgsbesøg hos samfundets ældre. Hjemmeplejen hænger i en klokkestreng og har fem-ti minutter afsat til et besøg, der har med tilberedning og anretning af mad at gøre. Skal den ældre have hjælp til at spise maden, tildeles der ti minutter ekstra.

Omsorgsbesøg til ensomme ældre spares der på. I nogle kommuner findes den ydelse slet ikke. Ansatte i hjemmeplejen mødes af stadigt strengere krav om mere effektivitet på kortere tid. Gruppen af ældre med fortravlede pårørende er stigende og muligheden for at komme på plejehjem og deltage i et spisefællesskab er forbeholdt de få.

Det er vist ingen hemmelighed, at manglende lyst til mad hænger sammen med ensomhed. Og underernæring koster samfundet rigtig mange penge. Indvandrerkvinder er født med et omsorgsgen og lyst til at være noget for andre.

Et job som omsorgsperson for de tusindvis af ældre, der naturligvis måtte ønske sig at få besøg af en fast person, vil have stor betydning både menneskeligt, samfundsøkonomisk og kulturelt. Et job som omsorgsperson i hjemmeplejen er et nyttejob, der for alvor gør nytte. Det kan bringe indvandrerkvinder (eller mænd) tættere på arbejdsmarkedet og samtidig give en vigtig kulturel forståelse.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.